Zekariya BENGİER

Hukuk İşleri Yetkilisi – Ocak başı – 4 Tahta İşaretli Eğitimci Lider

Özgeçmiş:

Av. Bingöl Zekeriya BENGİER, 1962 Yılında Ankara’da doğdu. Eğitimine Yenimahalle Gaziosmanpaşa ilkokulunda başladı, Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi Ortaokulu ve Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesinde devam etti Gölbaşı Dr. Şerafettin TOMBULOĞLU lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Halen serbest avukat olarak meslek hayatını sürdürmektedir.

1978 Yılında Yenimahalle Gençlik Merkezinde Ergin İzci olarak izcilik hayatına başladı. Barış İzci Grubunda Oymakbaşımı, Ocakbaşılık yaptıktan sonra kurucularından olduğu Yenimahalle İzci Grubunda Ocakbaşılık ve Grupbaşılık görevlerinde bulundu. Katıldığı Kurslar LTK. 1981, Oymakbaşı 1983, Ocak başı 1984, Wood-Badge (2 Tahta İşareti) 1988, Deniz İzci Ocak başı 1991, 2001 3 Tahta İşareti, 2011 4 Tahta İşareti. 1991 yılından beri aralıksız olarak Türkiye İzcilik Federasyonunun Hukuk Kurulu Üyeliği, Eğitim – Program Kurulu Üyeliği, Destek Kurulu Başkanlığı, TİFAKE Kurulu, Eğitim-Program Kurulu Başkanlığı, Bölge Direktörlüğü, görevlerini üstlendikten sonra Halen Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı Disiplin Kurulu Raportörlüğü, Eğitim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

İzcilik çalışmaları boyunca 3 tane Teşekkür Nişanı, 2 tane İyi Hizmet Nişanı ve Uzun Hizmet Nişanı ile taltif edilmiştir. Birçok kamp ve kursta yöneticilik ve müdürlük görevini üstlenen liderimiz grubumuzda Gazocağı Ergin İzci Ünitesinin Liderliğini de yürütmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.