İZCİLİK LİSANS, VİZE ve TRANSFER İŞLEMLERİ

27.08.2020 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye İzcilik Federasyonu Sporcu İzci Lisans, Vize ve Transfer Talimatı gereğince; lisans (ilk kayıt), vize ve transfer işlemlerinin nasıl yapılacağı aşağıda belirtildiği gibi yapılacak.

1-Lisans yapılacak İzciler İçin;

a) Spor yapmaya ve faaliyetlere katılmaya elverişliliğini gösteren sağlık beyanı (Ek-1).

(Normal şartlarda Velilerin il spor müdürlüklerine başvurarak onların huzurunda sağlık beyanını imzalamaları gerekiyor. İl Spor Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimizde velilerimizin Kulüp merkezimize diğer evrakları vermeye geldiklerinde Sağlık beyanını Kulüp İzcilik önderimizin huzurunda imzalayacaklar ve bir de nüfus cüzdanı fotokopisini bu forma iliştirerek teslim edilecektir.)

b) 18 yaşından küçükler için veli/vasi yazılı izin belgesi (Ek-2). (Veli izin belgesi, e-Devlet üzerinden de düzenlenebilir.) https://spor.gsb.gov.tr/EDevlet/ELisans/VeliIzin/VeliLisansIzin.aspx

c) Kulüp lisansı için 2 adet güncel vesikalık fotoğraf.

ç) Kulüp lisansı için, kulüpten alınan ve sporcu izcinin kulüple ilişkisini gösteren belge (Ek-3).

d) İzci/izci Gönüllüsü/Liderin yaş grubuna göre belirlenen ücretin ödeme dekontu

VİZE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ÜCRETLER

6-16 YAŞ          : ÜCRETSİZ

17 – 18 YAŞ     : 31 TL

19 – 25 YAŞ     : 45 TL

26 – 64 YAŞ     : 76 TL

65 YAŞ VE ÜSTÜ: ÜCRETSİZ

ŞEHİT YAKINLARI: ÜCRETSİZ

Lisan ücretinin ödeneceği Türkiye İzcilik Federasyonu banka Hesap numarası: Garanti Bankası Anafartalar Caddesi Şubesi TR69 0006 2000 7110 0006 2995 66

Bu evraklar ile birlikte Kulüp merkezine gelinir. Kulüp yetkilisi tarafından başvuru evrakları topluca il spor müdürlüğüne başvurularak lisanslar çıkartılır. Buradaki işlemler tamamlandıktan sonra, kulüp önderimiz tarafından TİF Otomasyon sistemi üzerinden ilgili kişi veya kişilerin lisans işlemlerini İzcilik Federasyonu kayıtlarında da tamamlanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.