ÇANAKKALE MİLLİ BİLİNÇ KAMPI 2018

ALFA GSK İZCİLERİ KAMP KATILIM DUYURUSU

KAMPIN:

Adı: Çanakkale Milli Bilinç Kampı

Yeri: Çanakkale – Eceabat – Kocadere köyü yakını, kışla mevkii.

Teması: Milli Bilinç

Katılımcı Profili: 
Aday izcilik aşamasını tamamlamış, lisans tarihinden sonra 3 ay geçmiş, en az 2 gece kulüp kampı yapmış olanlar,

Emek defterinde Arazi uğraşısı madde 23 – 24 ve 25’i tamamlamış olmak. Yavrukurtlarda madde 24 aranmaz.

10 yaş ve üzeri tüm izciler bu faaliyete katılabilir

İzci gönüllüleri ise en az iki gecelik kamp yapmış olmak şartlarını taşımalıdır.

 

Katılımcı Ön Şart Profili:

Milli ve kulüp faaliyetinin  her birine, kendi ön şartını taşıyanlar katılacaktır.

Faaliyet alanına en erken giriş tarih ve saati: 22 Nisan 2018 – 08.00

Faaliyet alanına en geç giriş tarih ve saati: 22 Nisan 2018 – 23.00

İzcilerimizin Ankara’dan Hareket Tarihi, Saati ve Yeri: 21 Nisan 2018 Saat=22:00 Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Önü

Faaliyetin açılış töreni tarih ve saati: 23 Nisan 2018 – 10.00

Faaliyet alanından en erken ayrılış tarih ve saati: 25 Nisan 2018 – 16.00

Faaliyet alanından en geç ayrılış tarih ve saati: 26 Nisan 2018 – 17.00

Faaliyetin kapanış töreni tarih ve saati: 25 Nisan 2018 16.30

İzcilerimizin Çanakkale’den Ayrılış Tarihi ve Saati: 25 Nisan 2018 Saat=22:00 (Çıkış saatinde değişiklik olursa velilerimize Liderlerimiz tarafından telefon ile bildirilecektir.

 

Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2018 saat 17:00

Faaliyet yerinin detaylı adresi: Çanakkale – Eceabat  Kocadere ve Bigalı köyleri arası. Kışla Mevkii( 57. Alay yürüyüşü başlangıç noktası.)  Eceabat Ana tanıtım merkezinden Kabatepe istikametine doğru 2.8 km ilerlenir. Kocadere Köyü Sapağından sağa dönülür ve ilerlenir. 3.7 km sonra Kocadere köyüne varılır. Köy girişinde köy içine sola değil düz giden yol takip edilir. Köyü çıktıktan 1 km sonra sağa dönen yola girilir, bu yol kamp alanına ulaşır.

 Katılımcılara yönelik, faaliyete özel İzcilik Federasyonu Başkanlığı özel duyurusu:

1- Kampa katılacak 18 yaşından küçükler (izcilerimiz) için (Kafile ile yolculuk 18 yaşından küçükler için Veli izin Belgesi )doldurulması gerekmektedir.

2- Kampa katılacak 18 Yaşından büyükler (İzci gönüllüsü ve liderler) için Seyahat Taahhüt Belgesi (Kafile ile beraber seyahat edecek 18 yaşından büyükler için)doldurulması gerekmektedir.

 

3- Tüm katılımcılar önce Kabatepe tanıtım merkezinde karşılanacaktır. Buradaki görevlilerin sıra ile yönlendirmesi sonucunda “Kayıt merkezine” hareket edeceklerdir. Kayıt Merkezine ulaşınca araçlardan inilecek, isim listeleri ve izciler teker teker kontrol edilecektir. Burada giriş ve kayıt belgelerini alan otobüsler kamp alanına gideceklerdir. Bu kaydı yaptırmayanlar kamp alanına alınmayacaklardır. Kafile sorumluları Kayıt esnasında il onaylarını yönetime vermek, katılımcı sayısına oranla getirdikleri yangın söndürücü tüpleri göstermek zorundadır. Otomasyon sisteminde kabul edilmemiş, onaylarda isimleri bulunmayanların kamp alanına asla giremeyeceği unutulmamalı ve bu konuda yola çıkılmadan kontroller yapılmalıdır. Onaysız bir kişi çıkarsa aynı kafileden bir lider ile beraber derhal geri dönecekleri unutulmamalı bu konularda görevlilerin talimatlarına harfiyen uyulmalıdır.

4 – Faaliyetin amacı yalnızca 57. Alayın izinde her ne şartta olursa olsun, 20 km’lik yürüyüştür. Faaliyet içinde şehitlik ziyaretleri olmamakla beraber isteyen iller kendi imkânları ile faaliyet öncesi ve sonrası bu ziyaretlerini gerçekleştirebilir.

5 – Uluslararası törenlere ve resmigeçide yalnızca Uluslararası faaliyete katılım şartlarını taşıyan, tören yürüyüşü için seçilmiş izci ve liderler katılabilecektir.

6 – Kampa katılacakların yemek, sağlık, ihtiyaçları ve itfaiye hizmetleri TİF ve İBB tarafından karşılanacaktır.

7 – Kampa katılacak kulüpler her 50 kişi için 6 lt’lik bir yangın tüpünü tedbir açısından yanlarında getirmek zorundadırlar.(Kulüp Tarafından getirilecektir.)

8 – Kampa katılacakların yol giderleri bütçe imkanları dahilinde İl Müdürlüklerince mümkün olmaması halinde kendileri tarafından karşılanacaktır. An itibariyle bulunan en uygun araca göre kamp yolculuk maliyeti 200 TL’dir. (Ulaşım Sponsoru arayışımız devam etmektedir. Ulaşım sponsoru bulunduğu takdirde fiyatta olumlu yönde düşüş olacaktır.)

9 – Kulüpler, üniteler katılacak izcilerini otomasyon üzerinden giriş yapacaklardır.

10 – 23 Nisan 2018 günü kamp alanında 23 Nisan töreni düzenlenecek resmi geçit yapılacaktır.

11 – Eğer kulüpler veya iller sponsor almışlar ise sponsor ismi veya logosu 1 m karelik pankart üzerinde kendi kamp sahaları içinde sergileyebilecektir.

12 – Sadece faaliyetin genel sponsorlarının amblem ve isimleri TİF tarafından belirlenecek uygun alanlarda kullanılabilir.

13 – Kamp alanında federasyonun kullanacağı araçlar dışında araç kalmayacaktır. Şoförler kamp alanında konaklamayacaklardır. Şoförlerin konaklaması için ayrıca bir bölge belirlenmeyecek, şoförlere yemek verilmeyecektir.  Farklı trafik uygulamalarından dolayı hiçbir araç ulaşım müdürünün izni olmadan hareket edemeyecektir.

14 – Kamp “57.Alayın İzinde Milli Bilinç Faaliyeti” temalıdır. Faaliyetler Kamp ateşleri ve davranışlar bu tema doğrultusunda yapılacaktır. Kamp ateşi için iller bu temalar üzerine gösteriler hazırlayabilir.

15 – Yürüyüş her türlü hava şartında da yapılacaktır. Yağmur, çamur, balçık her türlü hava şartına hazırlıklı olunmalıdır.

16 – Fotoğraf çekme işlemi yalnızca liderler tarafından yapılacak olup izciler fotoğraf makinesi kullanmayacaktır.

17 – Faaliyetin başladığı andan bitene kadar olan zaman içinde, yürüyüşlerde, “hiçbir zaman hiçbir yerde” alış veriş yapılmayacaktır. Kulüplerin çeşitli ihtiyaçları için kamp yönetimine müracaat edilecektir. Kulüp ihtiyaçları bu bilgi sonrası yakındaki alış veriş merkezlerinden liderleri tarafından karşılanabilir. Alış veriş yaparken tespit edilen izcilerin liderleri için gerekli işlemler yapılacaktır. Sadece gezi alanlarında Çanakkale’ye özgü hediyelik eşya alımına izin verilecektir. Gezi alanlarında yiyecek ve içecek alınamaz.

18 – İzcisiz gelen liderler ve gönüllüler, TİFAKE tarafından belirtilecek kamp alanında, bir arada konaklayacaklar, çadırlarını burada kuracaklar genel kamp işleyişinde görevlendirileceklerdir.

19 – 57. Alay yürüyüşüne katılmayacak hiç kimse bu faaliyete gelmeyecektir. Yürüyüş başladığı anda kampta genel kamp yönetimin belirlediği nöbetçiler hariç hiç kimse kalmayacaktır.

20 – Kamp alanında izcilerin cep telefonu kullanması, taşıması ve şarj etmesi yasaktır. Kamp alanında cep telefonu vs. cihazlarınızı şarj edecek sistem bulunmayacaktır. Aileleri ile iletişim liderleri vasıtasıyla sağlanacaktır. Buna göre liderler önceden izci ve velileri bilgilendirmelidir.

21 – Yürüyüşe hazırlık için kampa katılmadan önce illerinde yürüyüş kuralları (tek sıra, kopmadan, dağılmadan, elde bir şey taşımadan, vs) bütün izcilere ve liderlere öğretilecektir. Yalnızca Kamp yönetimi tarafından görevlendirilen liderlerin, sıra dışında yürüyebileceği, diğer bütün izci ve liderlerin sıra içinde yürümesi gerektiği izah edilecektir.

22 – Tüm bu kurallarla ilgili anlaşılamayan konularla ilgili bilgileri faaliyet öncesi kendi bölgesindeki faaliyetlerden sorumlu Teknik kurul üyesi liderden alabilir.

23 – Çanakkale kampımıza İzci Liderlerimiz, yaşı tutmasa dahi kendi çocuklarını, izci lideri veya izcilik gönüllüsü eşlerini getirebilirler.

Yaşı tutmayan izci lideri çocukları, kamp girişinde durumlarını beyan ederler ve ebeveyni ile kalırlar.

Bu kişiler kendi cinsiyetindeki yan kamplarda kalırlar. Bakıma muhtaç küçük erkek çocuklar anneleriyle kalabilirler.

24 – Bütün izci ve liderlerimizin pilli fm radyo getirmelerini önemle hatırlatırız.

Kamp alanında ve yürüyüş esnasında izci fm yayında olacaktır. Her türlü duyuruyu ve gelişmeyi kampta verilecek frekansta radyodan dinleyebilirsiniz.

Kamp alanında radyolarınızı hoparlöründen, yürüyüşler esnasında tek kulaklıkla dinlemeniz tavsiye olur.

Radyolarınız için yedek pil bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

Cep telefonlarınızın radyoları haricinde radyo getirmelisiniz, çünkü telefonlarınızı şarj etme imkânı olamayacaktır.

*** Kampa girişlerde kart kontrolü yapılacak olup kartı olmayanlar kampa alınmayacaktır. Daha önce kart alan kişilerin kimlik kartlarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Kart almış ancak kaybetmiş kişiler akillikart@tif.org.tr mail adresine 10TL’lik dekont ile başvurmaları gerekmektedir. Çanakkale kampına başvurup, başvurusu onaylanan ve kimlik kartı almayan kişilerin kartları basılarak dağıtılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.